Μια συνταγή της κυρίας Vivian Voula για ΜΗΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μήλο γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό μήλα (εγώ παίρνω τα πράσινα)
1 λεμόνι το χυμό του
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 ξυλάκια κανέλλας
3 λουλούδια αστεροειδή γλυκάνισο
3 κάψουλες βανίλιας
1 1/2 ποτήρι του κρασιού γρεναδίνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε καλά.
Μετά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Την ίδια διαδικασία κάνω στο καρπούζι, το κυδώνι και το αχλάδι.
Το αποτέλεσμα απλά φανταστικό και σε γεύση και σε χρώμα!!!
Γρεναδίνη θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και η ποσότητα που βάζουμε είναι 1+1/2 ποτήρι του κρασιού.
Τον αστεροειδή γλυκάνισο μπορείτε να τον παραλείψετε αν δεν σας αρέσει.