Δίχρωμο κέικ



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δίχρωμο κέικ

Διαχρονικό, κλασικό μαμαδίστικο κέικ για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους. Όποτε το φτιάχνω ταξιδεύω στα παιδικά μου χρόνια τότε που όλες οι νοικοκυρές κάθε Σάββατο έφτιαχναν κέικ και μοσχομύριζε ο τόπος όλος.

Παμε να το κανουμε
4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
200 γρ βουτηρο
400 γρ ζαχαρη
1 μικρη κρεμα γαλακτος 200 γρ
1 βανίλια
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1 φακ.μπεικην
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
2 κ.σ.κακαο για το σοκολατενιο μειγμα.

Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και μετά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, ρίχνω το μείγμα και κρατάω λίγο, ρίχνω το κακάο, ανακατεύω και με το κουτάλι ρίχνω από επάνω και κάνω σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.