Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΚΥΔΩΝΙ ΨΗΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Κυδώνι ψητό
Μια και είναι η εποχή τους ψητά στο φούρνο και με την συνοδεία σαντιγί -κανέλα γίνονται όνειρο.Ενα εύκολο, γρήγορο γλυκό και φυσικά πεντανόστιμο!!!!
Κυδωνια (εγω εβαλα 4)
1 ποτηρι νερο (200 ml)
Ζαχαρη αναλογα με τα κυδωνια .Εγω με 4 κυδωνια κομμενα στα 2 εβακα 8 κ.σ.
1 σφηνακι κονιακ
1 βανηλια
2 φυλλα αρμπαροριζας
Καθαριζουμε τα κυδωνια τα κοβουμε στα δυο αφαιρουμε τα κουκουτσια .Τα τοποθετουμε στο ταψι μπρουμητα ριχνουμε το νερο-ζαχαρη-κονιακ-βανηλια -αρμπαροριζα.
Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.
Μια και είναι η εποχή τους ψητά στο φούρνο και με την συνοδεία σαντιγί -κανέλα γίνονται όνειρο.Ενα εύκολο, γρήγορο γλυκό και φυσικά πεντανόστιμο!!!!
Κυδωνια (εγω εβαλα 4)
1 ποτηρι νερο (200 ml)
Ζαχαρη αναλογα με τα κυδωνια .Εγω με 4 κυδωνια κομμενα στα 2 εβακα 8 κ.σ.
1 σφηνακι κονιακ
1 βανηλια
2 φυλλα αρμπαροριζας
Καθαριζουμε τα κυδωνια τα κοβουμε στα δυο αφαιρουμε τα κουκουτσια .Τα τοποθετουμε στο ταψι μπρουμητα ριχνουμε το νερο-ζαχαρη-κονιακ-βανηλια -αρμπαροριζα.
Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και σερβιρουμε με σαντυγι -κανελα .Η φινα γευση τους ειναι το κατι αλλο.