ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας
Υλικά!!
1 κοτόπουλο
1 ντομάτα τριμμένη
200 ml. κρασί
6 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μεταφέρουμε το κοτόπουλο με το ζουμακι του στην γάστρα. Κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα. Στην μία ώρα ψησίματος, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά. Λίγο πριν το τέλος βγάζουμε το καπάκι της γάστρας να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο από την γάστρα και περνάμε τη σαλτσουλα από σιτα και την δένουμε με λίγο διαλυμένο κορνφλαουρ.
Συνοδεύουμε με πατάτες Φούρνου ή τηγανητές ή ακόμα και με ρύζι μπασμάτι.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni