ΤΥΡΟΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη θα σάς λύσει τα χέρια!!!
Σέ 5 λεπτά έχετε έτοιμη ζύμη χωρίς μεγάλο χρόνο αναμονής
Υλικά
- 4 κούπες(του νες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις-500γρ.περιπου
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κούπα χλιαρό γάλα που έχουμε δυαλυσει 2 κουταλιές γιαούρτι
- μισή κούπα ηλιέλαιο-150 γρ.
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι
- 100 γρ. Βούτυρο για ανάμεσα στα δύο φύλλα και από πανω
Γέμιση
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. μαλακό τυρί
Εκτέλεση
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες ίδιου βάρους.
- Ανοίγουμε την μια μπάλα σε φύλλο 32 εκατοστά.
- Βάζουμε από πάνω 50 γρ. βούτυρο παντού.
- Ρίχνουμε τα τυριά.
- Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο το βάζουμε πάνω από τα τυριά , αλείφουμε με βούτυρο , χαράζουμε σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .
- Στρίβουμε προς μια κατεύθυνση.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο το ταψί να φουσκώσουν περίπου 40 λεπτά .
- Αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς πάνω κάτω εστία περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην το ψήσετε πολύ και ξεραθεί.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Ακολουθήστε μας στο Google News!