Μια συνταγή της κυρίας Παλμιρα Αριστου για
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣπανακοτυρόπιτα
ΥΛΙΚΆ ΕΚΤΈΛΕΣΗ
για το φύλλο
700 γραμ αλεύρι
ένα κουτάκι ανθρακούχα σόδα
ένα κουταλάκι αλάτι ένα ζάχαρη
και ένα φλυτζάνακι ελαιόλαδο
και όσο χλιαρό νεράκι χρειαστεί.
Ζυμώνω χωρίζω σε δώδεκα μπαλίτσες της ανοίγω ελάχιστα τις χωρίζω ανά έξι τις περνάω με βούτυρο και βάζω ψυγείο καμία ώρα.
Γέμιση.
Άχνισα σπανάκι με μπόλικο άνηθο κρεμμυδάκια ένα ξερό κρεμμύδι πιπέρι μια μικρή κούπα σιμιγδάλι δυο αβγά και 250 γραμ φέτα.
Ανά έξι μπαλάκια που έχουμε ψυγείο ανοίγω ένα φύλλο.
Λαδώνω το ταψί στρώνω το ένα φύλλο μετά την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
Ψήνω στους 180 αφού την έχω χαράξει και την έχω περάσει από επάνω με ακόμη λίγο βούτυρο!!