Κοτόπουλο με Χυλοπίτες στη γάστρα

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο στη γάστρα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Ένα νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.


Υλικά

  • Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Χυλοπίτες (χωριάτικες ή σπιτικές)
  • 2 - 3 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκι κονσέρβας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σκόρδο σκόνη
  • Πάπρικα
  • Βεγγέτα ή κύβος κότας
  • Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με την ντομάτα (φρέσκια τριμμένη ή κονσέρβα).
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, τη βεγγέτα ή τον κύβο κότας και λίγο ελαιόλαδο. 
  3. Ανακατεύουμε ελαφρά να καλυφθεί το κοτόπουλο από τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.
  4. Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου μία ώρα.
  5. Αφού το κοτόπουλο ψηθεί και μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο νερό στη γάστρα και τη βάζουμε ξανά στο φούρνο. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
  6. Αφήνουμε τις χυλοπίτες να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! 
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε.


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget