
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Ένα νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
Υλικά
- Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- Χυλοπίτες (χωριάτικες ή σπιτικές)
- 2 - 3 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκι κονσέρβας
- Αλάτι και πιπέρι
- Σκόρδο σκόνη
- Πάπρικα
- Βεγγέτα ή κύβος κότας
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με την ντομάτα (φρέσκια τριμμένη ή κονσέρβα).
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, τη βεγγέτα ή τον κύβο κότας και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά να καλυφθεί το κοτόπουλο από τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.
- Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου μία ώρα.
- Αφού το κοτόπουλο ψηθεί και μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο νερό στη γάστρα και τη βάζουμε ξανά στο φούρνο. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
- Αφήνουμε τις χυλοπίτες να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε.
