Μια συνταγή της κυρίας AntzelaSpiros Athanasiou για
ΑΣΟΥΡΕΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΑσουρές ή Βαρβάρα
Ο σιταρένιος ασουρές με την λεπτή γεύση !!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα μισό κιλό σιτάρι και το μούλιασα μια μέρα στο νερό.
Ύστερα το έβρασα και σταδιακά προσθέτω νερό όταν το χρειαστεί γιατί δεν θέλω να το σουρώσω αλλά να χυλώσει.
Αφού έχει βράσει κι έχει λίγο ζουμάκι ακόμα ρίχνω 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και σταφίδες όσες θέλουμε μέχρι από 1 έως 2 φλυτζάνια τσαγιού ξανθές.
Ανακατεύω συχνά γιατί κολλάει μέχρι να χυλώσει.
Οταν κρυώσει ρίχνουμε και 1 κούπα καρύδια.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Με κανελογαρύφαλλα κύμινο και τις σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ.
Με καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα.