
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Κολασμενη σοκολατοπιτα πιο σοκολατα πιο σιροπιαστη δεν υπαρχει...
1 2 3 παμε!!! Μιγμα για κέικ, σιροπι, κ γκαναζ!!!
Ολα μετρημενα με τη κουπα του νες!!!
Μιγμα κέικ
3 αυγα
1 1/2 κουπας ζαχαρη
3/4 κουπας σπορελαιο
1 1/2 κουπας γαλα
1 1/2 αλευρι κουπας φαρινα
1 κουτ γλ μπέικιν
3 κουτ σουπας κακαο σκονη
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να γινουν κρεμα. Προσθετω γαλα, σπορελαιο, κ τα στερεα.
Βαζω σε πυρεξ (25×35) λαδωμενο το μιγμα κ ψηνω στους 180 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Σιροπι
2 κουπες του νες ζαχαρη
2 κουπες του νες νερο
1 πρεζα κανελλα
2 κουτ σουπας κακαο.
Βραζω για 5' τη ζαχαρη με το νερο κ μετα αποσυρω απο τη φωτια κ ριχνω τη κανελλα κ το κακαο κ ανακατευω.
Αφηνω να κρυωσει κ μολις βγει το γλυκο το σιροπιαζω.
Γκαναζ
125 γρ κουβερτουρα γαλακτος
2 κουταλιες βουτυρο
1/4 κουπας γαλα
1 κουταλια σουπας μελι
1 κουταλια κακαο
2 κουταλιες βουτυρο
1/4 κουπας γαλα
1 κουταλια σουπας μελι
1 κουταλια κακαο
Ολα μαζι σε κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια να λιωσουν. Αφου εχει κρυωσει το γλυκο μας που εχουμε σιροπιασει, ριχνουμε τη γκαναζ απο πανω!!!
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala