Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τουτουμάκια (χυλοπιτάκι)



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΜΑΚΙΑ (ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ)


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε ένα κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί. 
Προσθέτουμε μπαχάρι, ξύλο κανέλας, γαρίφαλα, χυμό ντομάτας, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι.
Σιγοβράζουμε να γίνει το κοτόπουλο.
Μόλις γίνει το βγάζουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό,( η αναλογία είναι ένα μέρος τουτουμακια, τρία μέρη νερό), αλάτι, πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα τουτουμακια και βράζουμε ακριβώς πέντε.
Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε τα τουτουμακια να τραβήξουν τα υγρά τους.


Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou