Μιλφέιγ μελιτζάνας με μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Αυτό το μιλφέιγ μελιτζάνας είναι μια υπέροχη ιδέα για ορεκτικό στις γιορτές! Οι στρώσεις από πατάτα, μελιτζάνα, μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού δημιουργούν μια εκρηκτική γεύση.


Υλικά

  • Πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • Μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη γραβιέρα Νάξου

Για τη μπεσαμέλ:
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 600 ml γάλα
  • Αλάτι και μοσχοκάρυδο, κατά προτίμηση

Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 3-4 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. 
  2. Αλείφουμε τις ροδέλες από πατάτες και μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. 
  5. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
  6. Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. 
  7. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε τα υλικά ως εξής: μια πατάτα, από πάνω λίγη μπεσαμέλ, μια μελιτζάνα και από πάνω σάλτσα ντομάτας και τριμμένη γραβιέρα. 
  9. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  10. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας που περίσσεψε στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στον αέρα.


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget