![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUTrEyJH3RqXHcXLEPaTSdycRsdPtFng-xgGaPG6RhTulI36vInLueVld1DDzv8WbcImrHd1lpxsG8hhd1V5ZJ_c9vmf3yBvicxy_BFpskz1Xuc9Rv8iK0WBX__byX33_Aj3wcHDlI9SxV/w480-h640/karpouzi_glyko_toy_koytalioy.jpg)
Μια συνταγή της κυρίας Vaso Lontou για ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καρπούζι γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό φέτες καρπούζι καθαρισμένες
1 κιλό ζάχαρη
4 λεμόνια
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού για το τέλος
Βάζουμε τις λεπτοκομμένες, καθαρισμένες φλούδες με νερό και το χυμό 4 λεμονιών και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 ώρες.
Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε καλά να στραγγίσει και βάζουμε σε κατσαρόλα το γλυκό μας με τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό να βράσουν για 20 λεπτά.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLQVFMMsL7IIYGP95QwAzti_jk8FoMLssLwre73lj5XpGxga2O6iApHdE_8UUGQjfkJHwptjSSA9cpiKCw4nUm1wxbk1qF2ddpfWNN5YEiJmXFJeEKxGefUKpU4IdIL8eZfgrD8nIsjFUN/s16000/karpouzi_glyko_toy_koytalioy2.jpg)
Το αφήνουμε και την άλλη μέρα το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει.
Πριν δέσει καλά ρίχνουμε τις βανίλιες και λεμόνι.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLQVFMMsL7IIYGP95QwAzti_jk8FoMLssLwre73lj5XpGxga2O6iApHdE_8UUGQjfkJHwptjSSA9cpiKCw4nUm1wxbk1qF2ddpfWNN5YEiJmXFJeEKxGefUKpU4IdIL8eZfgrD8nIsjFUN/s16000/karpouzi_glyko_toy_koytalioy2.jpg)