Μια συνταγή της κυρίας Flora Michaloudi για
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΜανιταρόπιταΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 ματσάκι άνηθο,
2 μεσαία κουτιά μανιτάρια τεμαχισμένα ή ένα μεγάλο,
1 μικρή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά ),
450gr.τριμμένα κίτρινα τυριά,
1 πακέτο σφολιάτα ή κουρού,
ελαιόλαδο,
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και σοτάρω τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και τα μανιτάρια, σε πυρέξ.
Βάζω λίγο λάδι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας, ραντίζω με τα μισά τυριά και από πάνω βάζω τα μανιτάρια.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ραντίζω με τα υπόλοιπα τυριά, σκεπάζω με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράζω και ψήνω στους 180oc μέχρι να ροδίσει αρκετά.