Φριτάτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και φέτα

Φριτάτα λαχανικών με φέτα και μυρωδικά

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για φριτάτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και φέτα, που γίνεται γρήγορα και με απλά υλικά. Ιδανική για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, αυτή η φριτάτα συνδυάζει τα λαχανικά με το τυρί και τα μυρωδικά, προσφέροντας ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια.


Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες (ή τριμμένα με τον τρίφτη του λάχανου)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σωτέζα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμυδάκια και να απελευθερωθούν τα αρώματα των μυρωδικών.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι.
  7. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα από πάνω και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται η βάση της φριτάτας.
  8. Αν χρησιμοποιούμε σωτέζα που μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρουμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα και γκριλ και ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά η φριτάτα.
  9. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε σωτέζα που μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών από πάνω, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο για τον ίδιο χρόνο.
  10. Βγάζουμε τη φριτάτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Φριτάτα λαχανικών με φέτα και μυρωδικάΦριτάτα λαχανικών με φέτα και μυρωδικά

Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget