Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ 

Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι, εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml. νερό

Για τη γέμιση 
Ζεματάω το ΣΠΑΝΑΚΙ για 2 λεπτά, το στραγγίζω πολύ καλά και το αφήνω να κρυώσει για λίγο.
Προσθέτω ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ, ΑΝΗΘΟ, ΔΥΟΣΜΟ και ΧΟΝΤΡΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ Ή ΦΕΤΑ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό. 
Ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα (4 κάτω και 4 πάνω). Αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω. 
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψί με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίζουμε μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει. 
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο ή λάδι (όπως στην δική μου την περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς, για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.






ΠΗΓΗ: Anna Kassandra