Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κακάο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έπειτα το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και το ξύσμα ίσα να ομογενοποιηθούν.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Έπειτα βάζουμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σε πάχος 0,5 εκ.και κάνουμε σχέδια με κουπάτ.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 12 - 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, έπειτα βάζουμε μαρμελάδα σε ένα μπισκότο, ενώνουμε με το άλλο και βουτάμε σε κουβερτούρα λιωμένη.
Διακοσμούμε με άσπρη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς.
Βγαίνουν 20 γεμιστά μπισκότα.
Βγαίνουν 20 γεμιστά μπισκότα.