Μελομακάρονα


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Εκανα λοιπόν κ εγώ τα δικά μου μελομακάρονα περισσότερο για να φιλεψω φίλους , γονείς κ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορουν να κάνουν για να μπουν λίγο κ αυτοι στο χριστουγεννιάτικο κλίμα
Εγώ έκανα διπλή δόση αλλά σας δίνω υλικά για μια δόση 

Για το σιρόπι 
2 κούπες μέλι καλό θυμαρίσιο 
2 κούπες ζάχαρη 
2 και 1/2 κούπες νερό 
2 ξύλα κανέλας 
λιγα μοσχοκαρφια 
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση 
πέντε λεπτά βράσιμο από όταν θα αρχίσει να βράζει κατεβάζω στο δύο

1 κιλό αλεύρι 
200 γρ σιμιγδάλι
1 κούπα λάδι 
1 κούπα ηλιέλαιο 
100 γρ μαργαρίνη 
400 γρ χυμό πορτοκάλι 
ξυσμα από 2 πορτοκάλια 
50 γρ ζάχαρη 
1/2 φλιντζανακι κόνιακ 
1 κουταλάκι μπεικιν 
2 κουταλάκια σόδα 
1 κουταλάκι κανέλλα γεμάτο 
στη μύτη από το κουταλάκι γαρίφαλο 
λίγο αλάτι 

Τα χτυπάω για λίγο στο μίξερ κ μετά ενσωματωνω το αλεύρι με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα απαλά κ όσο λιγότερο γίνεται 
Ψήνω στους 170 μέχρι να ροδισουν καλά κ σιροπιαζω αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο το σιρόπι να είναι πολύ χλιαρό.
Έκανα κ μερικα με γέμιση με καρύδια και κανέλα περασμένα στο μπλέντερ σε σχήμα τριγωνακια και πουγκακια.
Το σιροπακι που μένει το δενω λίγο περισσότερο και την άλλη μέρα το ρίχνω από πάνω να γυαλίσουν και μετά πασπαλιζω καρύδι με κανέλλα κ λίγο γαρύφαλλο ανακατεμένα
Να σημειώσω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το μέλι που χρησιμοποιώ. Παίρνω πάντα από μελισσοπαραγωγο θυμαρίσιο που μοσχοβολαει τελεια!!! οχι από το σούπερ γιατί εκείνο δεν είναι μέλι είναι τύπου μέλι



Δημιουργός συνταγής: Soula Manik