Ατομικές μπουγατσούλες



ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥΛΕΣ


Ατομικές λαχταριστές μπουγατσούλες στο τσακ μπαμ με σφολιάτα και αφράτη κρέμα !!!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας που το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι να μεγαλώσει και το κόβουμε τετραγωνάκια.
  2. Για το μείγμα βράζουμε 1 κιλό γάλα αμυγδάλου ή καρύδας με 1 φλούδα λεμονιού και όταν ζεσταθεί την βγάζουμε.
  3. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερού ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι, 1 βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. (Προαιρετικά 2 αυγά )
  5. Εγώ για να δώσω χρώμα το μυστικό μου είναι μία μικρή τσιμπιά σαφράν και βγαίνει κατακίτρινη η κρεμούλα και αποφεύγω τα αυγά .
  6. Αφού κρυώσει βάζουμε από 1 κουταλιά σούπας σε κάθε τετραγωνάκι και το κλείνουμε σαν φακελάκι.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν .
  8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κανέλα και 1 κερασάκι για τσαχπινιά  -προαιρετικά -


Δημιουργός συνταγής: Theni Sotiropoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!