Κατσικάκι τσιγαριστό

Παραδοσιακό Κατσικάκι Τσιγαριαστό Κρήτης

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ


Ένα παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης που αποτυπώνει τη σοφία και την απλότητα της ελληνικής κουζίνας. Με μόλις τέσσερα υλικά, καταφέρνει να προσφέρει απίστευτη γεύση και να μας ταξιδέψει στα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού. Απλό, πεντανόστιμο και μεθυστικό, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ζεστές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι σε μερίδες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι. 
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματά του.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε το κατσικάκι για περίπου 2 1/2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να μείνει με το λαδάκι του. 
  7. Ανακατεύουμε περιστασιακά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  8. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το κατσικάκι έχει μαλακώσει πολύ και η σάλτσα έχει πήξει, αφήνοντας το κατσικάκι με το λαδάκι του.
  9. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε αυτό το υπέροχο πιάτο της κρητικής κουζίνας. Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget