ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
...και με λίγο φύλλο κανταίφι μεσα. Μοσχομυριστος, πεντανοστιμος και τραγανος απλά τέλειος!!!
Για τον μπακλαβά λοιπόν έβαλα
1 και 1/2 κιλό φύλλο για μπακλαβά
150 γρ. φύλλο κανταίφι
300 γρ βούτυρο αγελάδος καθαρισμένο
2 φλυντζανακια ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι κοφτό
για τη γεμιση
400 γρ καρύδια
200 γρ φουντούκι
2 κουταλακια κανέλλα
1 κουταλακι κοφτό γαρίφαλο
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
2 ξύλα κανέλας
λιγα μοσχοκαρφια
2 φέτες λεμονι
και στο τέλος 3 κουταλιές μέλι
Στρώνω κάτω 14 φύλλα ραντίζω ένα ένα με βούτυρο τα φύλλα να είναι κάπως τσαλακωτα για να παίρνουν αέρα μεταξύ τους έχω κόψει με τα χέρια το καταιφ σε μικρά κομματάκια κ ρίχνω κάθε φορά που βάζω γέμιση κ μετά κάθε τρία φύλλα βάζω γέμιση κ λίγο από το καταιφ από πάνω στρώνω δέκα με δώδεκα φύλλα πάντα ραντισμενα με βούτυρο κ στο τέλος ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω
Κόβω κ ψήνω το μπακλαβά για μια ώρα στους 120 κ μετά ανεβάζω στους 150 με 160 για περίπου άλλη μια ωρα ίσως κ παραπάνω μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω σιροπιαζω χλιαρό το μπακλαβά κ ζεστό το σιρόπι !!!
Κόβω κ ψήνω το μπακλαβά για μια ώρα στους 120 κ μετά ανεβάζω στους 150 με 160 για περίπου άλλη μια ωρα ίσως κ παραπάνω μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω σιροπιαζω χλιαρό το μπακλαβά κ ζεστό το σιρόπι !!!
Δημιουργός συνταγής: Soula Manik