Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΓιορτινή παντζαροσαλάτα με καρύδια και άγρια ρόκα
Πολύ πολύ αγαπημένη!
Υλικά
1/2 κιλό βρασμένα παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1/2 κεσεδάκι μαγιονέζα
Αλάτι κατά βούληση
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ λάδι
50 γρ καρύδι χοντροκομμένο
μισό ματσάκι άγρια ρόκα
Εκτέλεση
Καθαρίζω ξεπλένω και βράζω σε αλατισμένο νερό τα παντζάρια al tende.
Αφήνω να κρυώσουν και κόβω σε κύβους.
Τρίβω το σκόρδο , προσθέτω το ξύδι το λάδι το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω αλάτι όσο χρειάζεται.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω την άγρια ρόκα την οποία έχω πλύνει και στεγνώσει καλά , προσθέτω στο κέντρο την παντζαροσαλατα και σπάω με τα χέρια μου τα καρύδια από πάνω .