![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiz3Lsw351seRaNsmxHkbOS52JgltqI8ZaC9JZRInVDhV6DN6a_DPj7xaNS3vsxaaGorgHVKrxVcvJs33L41LP79EstCkLCoFymOoFaawiFCvE_ovyAmmFePxqKiPwTwwfUXYctafPlRexF/s16000/elies_kalamwn_ksidates3.jpg)
ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΞΙΔΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε τις ελιές σε δύο σημεία και τις βάζουμε σε δοχείο με πολύ νερό.
Τις αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες και τις αφήνουμε μέχρι να ξεπικρίσουν, αλλά να κρατάνε λίγο, εγώ τις άφησα 12 μέρες.
Τις βγάζουμε από το νερό τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε αλάτι, τις αφήνουμε 24 ώρες να τραβήξουν.
Κατόπιν ρίχνουμε ξύδι, τις αφήνουμε κάποιες ώρες μέχρι να τραβήξουν όσο ξυδατες τις θέλουμε, τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο καθαρό δοχείο μας με ελαιόλαδο να τις καλύπτει.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQEhJUCW8wuZUIRbxuV6o0fHHcpz0VWQhDydrWqQWuhRI1a6Q-Stt9x5OgwjQ7RlxgvJXz2VkBf9Fqr2KO-fdgmtC_vauREfp1Gmc2FFc_Mot2YD8DCv92ujHhgrklCqmCZWUzRuw8BEOH/s16000/elies_kalamwn_ksidates2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNMTIScag-d6AbR6sPGmEOf_O01oSGOR7AdacqdzYQ_H-KnIQhtgQG4tdWDSCWsiR_op6RZBbp__Im5NMkgQuJXlcFBxB-BxAqlpfqk9WZAVzTzb0iItYm5_ZQCmiiI3Kit6tc3UKILW5s/s16000/elies_kalamwn_ksidates.jpg)
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni