Μια συνταγή της κυρίας Nancy Michalakou για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές
Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα και πατάτες τηγανητές
Υλικά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από κιλότο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. σούπας γάλα
1 αβγό
½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (ή παξιμάδι τριμμένο της αρεσκείας σας)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
250γρ. φέτα της αρεσκείας σας για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γάλα, το αβγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι).
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα του κιμά
Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.
Το βγάζετε από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Μετράτε τα κεφτεδάκια και κόβετε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια τυριού.
Παίρνετε έναν κεφτέ, τον κρατάτε στη μία παλάμη σας και τον πατάτε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο. Με το δάχτυλό σας κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, του βάζετε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνετε την παλάμη σας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί.
Πλάθετε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνετε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού.
Το αφήνετε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζετε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση.
Τα τηγανίζετε για 5 - 6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή με χόρτα βρασμένα.