Κορμός Μόκα


Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη‎ για ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κορμός Μόκα

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια μαρέγκα με 20γρ.ζαχαρη)
50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Λάδι
100γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. φαρινάπ
20 γρ.κακάο
1 πρέζα αλάτι

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ύστερα σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Σε ταψάκι με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.

Για τη μους Μόκα:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο
2 κουταλιές άχνη 

Ανακατεύουμε τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να στέκεται η μους μας.
Ξετυλίγουμε το ρολό και γεμίζουμε με τη μους κρατώντας το 1/3 για να στολίσουμε το κορμο μας.
Στολίσουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, σκόνη κακάο και σοκολατάκια αν θέλουμε.