Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη για ΚΟΡΜΟΣ ΜΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κορμός Μόκα
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια μαρέγκα με 20γρ.ζαχαρη)
50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Λάδι
100γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. φαρινάπ
20 γρ.κακάο
1 πρέζα αλάτι
Κορμός Μόκα
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια μαρέγκα με 20γρ.ζαχαρη)
50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Λάδι
100γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. φαρινάπ
20 γρ.κακάο
1 πρέζα αλάτι
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ύστερα σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Σε ταψάκι με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Ψήνουμε στους 170, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και ξανατυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Για τη μους Μόκα:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο
2 κουταλιές άχνη