ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ
Σ αυτό το επεισόδιο σας δείχνω πως να κάνετε σπιτικό φύλλο αέρος που μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε στην προκειμένη περίπτωση βάζω φέτα !
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Υλικά
- 370 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 220 γρ νερό
- 1 κτγ αλάτι
- Ηλιέλαιο
- 300 γρ τυρί φέτα
- 1 αυγό+1 κτσ γάλα
- 11 κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετραμε σε μια ζυγαριά και χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια των 50 γρ.
- Μόλις τα φτιάξουμε όλα σε ένα βαθύ και μεγάλο πυρέξ γεμίζουμε τον πάτο με ηλιέλαιο και τα βάζουμε τα μπαλάκια εκεί.
- Τα πατάμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά.
- Μετά από 40 λεπτά παίρνουμε ένα ένα και το ανοίγουμε με το χέρι μας.
- Μόλις ανοίξει καλά το διπλώνουμε όπως στο βίντεο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα.
- Παίρνουμε ξανά ένα ένα και αφού το ανοίξουμε λίγο βάζουμε στο κέντρο τυρί φέτα ή ότι άλλο μας αρέσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε όλα με 1 αυγό και 1 κτσ γάλα .
- Αφού τα αλείψουμε και τα 11 κομμάτια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
- Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και καλά είναι να τα βάλουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μην μαλακώσουν τα τρώμε είτε ζεστά είτε αργότερα.
- Γίνονται τόσο εύκολα και είναι πεντανόστιμα που θα ξετρελαθείτε!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί