Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες Αρωματικοί

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τραγανοί και γεμάτοι άρωμα βουτύρου. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι να κλέψουν τις εντυπώσεις και να γλυκάνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 125 γρ. βούτυρο Κέρκυρας 
  • 200 γρ. Φυτίνη 
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 1 κρόκος αυγού 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ 
  • 2 βανίλιες 
  • Χυμός από μισό λεμόνι 
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 ποτήρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα βούτυρα (Lurpak, Κέρκυρας, Φυτίνη) με την άχνη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. 
  2. Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. 
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. 
  5. Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  7. Όσο οι κουραμπιέδες είναι ακόμα ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη για να κολλήσει καλά. 
  8. Μόλις κρυώσουν εντελώς, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους σκεπάζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη. 


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget