Κέικ Μανταρίνι

Αφράτο κέικ με μανταρίνι

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ


Αυτό το κέικ είναι αφράτο, μοσχοβολά μανταρίνι και έχει ένα υπέροχο, φυσικό χρώμα. Δοκιμάστε το!


Υλικά:

  • 4 αυγά 
  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 1 κούπα πολτό από μανταρίνια (μανταρίνια ή κλημεντίνες πολτοποιημένα στο μπλέντερ) 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • ½ κ.γ. σόδα 
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • ½ κούπα γάλα εβαπορέ (χωρίς αραίωση με νερό) 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και μετράμε τον πολτό ώστε να έχουμε μία κούπα (περίπου 4-5 κλημεντίνες). 
  2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. 
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Σε μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  5. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και τον πολτό μανταρινιού. 
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά για να παραμείνει αφράτο το κέικ. Δεν χτυπάμε πολύ το αλεύρι για να μείνει αφράτο το κέικ μας!
  7. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια κουτάλα. 
  8. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση αποσπώμενη, διαμέτρου 30 εκ.) και ρίχνουμε το μείγμα. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. 
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget