Μπουγάτσα με σπιτικό τραβηχτό φύλλο και πεντανόστιμη κρέμα



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΜΑ

Για την κρέμα έβαλα 
ενάμιση λίτρο φρέσκο γάλα 
δεκαπεντε κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό κ τρείς κουταλιές νισεστε 
δύο κρόκους αυγών 
ένα κουταλάκι αλάτι 
ζάχαρη όσο γλυκιά τη θελουμε 
βανιλακια 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
κ στο τέλος τρεις γεμάτες κουταλιές βιταμ 

Η κρέμα πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτή κ αν χρειαστεί όταν δεσει κ δω ότι θέλει λίγο σιμιγδάλι ακόμα συμπληρώνω ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδαρτη
Όταν είναι έτοιμη την αδειάζω σε ένα ανοξείδωτο σκεύος την σκεπάζω με μεμβράνη κ την βάζω ψυγείο

Για το φύλλο έβαλα 
ένα κιλό αλεύρι σκληρό 
110 γρ φυτινη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
μια κουταλιά αλάτι 

τα ζυμωσα στο μίξερ περίπου 15 λεπτά 
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα μετά χώρισα τη ζύμη σε οχτώ μπαλάκια κ τα έβαλα σε βουτυρωμενο ταψί τα πέρασα κ με φυτινη από πάνω τα σκέπασα με μεμβράνη κ τα άφησα να ξεκουραστούν για μια ώρα ο χρόνος ξεκουράσης είναι απαραίτητος για να ανοίξουν ποιο εύκολα
Για το άνοιγμα έβαλα σε ένα κατσαρολακι 200 γρ φυτινη με βούτυρο το έλιωσα κ άνοιξα τα φύλλα πρέπει το βούτυρο να είναι πάντα ζεστό για να μη στεγνώνουν τα φύλλα κ σκίζονται κάθε μπαλακι το ανοίγω ένα φύλλο κ το χωρίζω σε δύο κ το κάθε κομμάτι το διπλωνω στα δύο όπως δείχνω στη φωτό δηλ με ένα φύλλο κάνω μια μπουγατσα
Δε χρησιμοποιω πλάστη το πατάω με την παλάμη κ μετά βρέχω τα χέρια με το βούτυρο κ ραντίζω συνεχως κ απλώς το τραβάω
Ψήνω στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις θελει χαμηλή θερμοκρασία για να γίνει σωστή φυλλοποιηση
Εγώ την έκοψα καυτή καυτή γιατί ο μικρότερος από τους Βίκινγκς δεν περίμενε με τπτ άντε τώρα κοψτην κ άσε τις φωτό μια χαρά είναι κ έτσι έχει λίγο κόπο το φύλλο η αλήθεια είναι αλλά το αποτέλεσμα είναι φοβερό γίνεται τραγανο κ πολύ πολύ λεπτό το φύλλο!!!


Δημιουργός συνταγής: Soula Manik