Χατσαπούρι (τυρόπιτα) στο τηγάνι

Τυρόπιτες χατσαπούρι στο τηγάνι

ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ (ΤΥΡΟΠΙΤΑ) ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Αυτή η παραδοσιακή γεωργιανή συνταγή για χατσαπούρι είναι μια νόστιμη τυρόπιτα που τηγανίζεται, προσφέροντας μια μοναδική γεύση. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή σνακ, θα γίνει σίγουρα αγαπημένη σας!


Υλικά (για 6 τυρόπιτες)

Ζύμη:
  • 600-700 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά

Γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ), τριμμένο

Επιπλέον:
  • 50-100 γρ. βούτυρο, για επάλειψη


Εκτέλεση:

Ζύμη:
  1. Σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1-2 ώρες) ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 40°C για 20-30 λεπτά.

Γέμιση:
  1. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  3. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε κάθε μέρος σε μπαλάκι.

Συναρμολόγηση και τηγάνισμα:
  1. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.
  2. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε μικρή πίτα με τις παλάμες μας.
  3. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι γέμισης στο κέντρο κάθε πίτας και μαζεύουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση, σχηματίζοντας μια μπάλα.
  4. Αναποδογυρίζουμε τη μπάλα, βάζουμε λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε ξανά σε πίτα διαμέτρου περίπου 23 εκ. χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε κάθε πίτα χωρίς λάδι ή βούτυρο, με κλειστό καπάκι, για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις οι πίτες είναι έτοιμες, τις αλείφουμε με βούτυρο και από τις δύο πλευρές.
  7. Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 7-10 λεπτά και τις κόβουμε είτε στη μέση είτε σε τέσσερα κομμάτια.

Απολαύστε τις τυρόπιτες χατσαπούρι ζεστές!


ΠΗΓΗ: εκτέλεση Εύη εύη, συνταγή ΜΑΡΘΑ ΝΕΦΙΝΤΙΔΗ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget