Μια συνταγή της κυρίας Μαριαννας Μποσιλκοβα για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα με κάστανα και σοκολάτα
υλικα
για το πεντεσπάνι
5 αυγα
200 γρ ζάχαρη
100 γρ γιαούρτι
5 κ σ λάδι σπορέλαιο
1 κ γ κανελα
1 κ γ τζιντζερ
1 κ γ μπεικιν παουντερ
200 γρ φαρινα
2 γεμάτες κ σ κακάο
1 πρέζα αλατι
κρέμα
400 γρ κάστανα
250 γρ ζάχαρη
300 μλ νερό
100 γρ κουβερτούρα
κρέμα γάλακτος 35% 500 μλ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
Μετά βάζουμε το λάδι και το γιαούρτι με το κουταλάκι μπεικιν παουντερ καλά ανακατεμένο και χτυπαμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για λίγο.
Σε ένα μπολ βαζουμε τη φαρινα, κανέλα, τζιντζερ κ το κακάο περνάμε από κόσκινο και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Χωρίσουμε το μείγμα στα τρία και ψήνουμε στους 200 βαθμούς (εγώ έχω βαλη ταψάκι 24 πόντους)
για τη κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρολακι τα κάστανα τα οποία είναι ήδη βρασμενα με το νερό και τη ζάχαρη σε δυνατη φωτιά μεχρι να φτάσει το νερό όσο να φαίνονται τα κάστανα.
Βάζουμε σε κατσαρολακι τα κάστανα τα οποία είναι ήδη βρασμενα με το νερό και τη ζάχαρη σε δυνατη φωτιά μεχρι να φτάσει το νερό όσο να φαίνονται τα κάστανα.
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη κουβερτούρα.
Αφηνουμε να κρυωσει καλά.