ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χοιρινό με πράσα σέλερι σέσκουλα και φρέσκα κρεμμυδάκια αυγολέμονο.
Τα χορταρικά όλα από το κήπο μας!
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
1 κιλό πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
1 μάτσο σέσκουλα
1 μεγάλο σέλερι ή σέλινο
Αλάτι πιπέρι
1-2 αυγά
1-2 λεμόνια το χυμό
1 κιλό χοιρινό ψαχνό από σπάλα
1 κιλό πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
1 μάτσο σέσκουλα
1 μεγάλο σέλερι ή σέλινο
Αλάτι πιπέρι
1-2 αυγά
1-2 λεμόνια το χυμό
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε νερό ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα πράσα, και σταδιακά τα σέλινα, τα κοτσάνια από τα σέσκουλα, και τελευταία τα φύλλα τους.
Όταν είναι έτοιμο, χτυπάμε το αυγολέμονο, περιχύνουμε στη κατσαρόλα και κουνάμε για να δέσει η σαλτσούλα.