ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Μια εύκολη και γευστική συνταγή για τρουφάκια, που συνδυάζει τη γλύκα της βανίλιας υποβρύχιο με την εξωτική γεύση της καρύδας και την πλούσια σοκολάτα.
Υλικά
- 400 γρ. βανίλια υποβρύχιο, λιωμένη σε χαμηλή θερμοκρασία
- 150 γρ. ινδική καρύδα (τριμμένη)
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (για επικάλυψη)
- (Προαιρετικά) Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη βανίλια υποβρύχιο σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη λιωμένη βανίλια με την τριμμένη καρύδα.
- Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό χρώμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή δίσκο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία.
- Βουτάμε κάθε μπαλίτσα στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με τριμμένη λευκή σοκολάτα ή να τα αφήσουμε σκέτα.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε μια λαδόκολλα ή σε μια σχάρα για να στεγνώσει η σοκολάτα.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou