Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπριοσάκια
Για τα μπριος
500 γρ αλεύρι + 3 κ.σ αλεύρι για την ενεργοποίηση της μαγιάς
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά
1.5 κ.γ ζάχαρη
1.5 κ.γ αλάτι
50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ βουτηρο λιωμένο
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα την μαγιά τις τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά! Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 10 λεπτά να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι ανακατεύω και προσθέτω το βούτυρο σε πολύ μικρά κομμάτια τα τρίβω με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα!
Μετά προσθέτω τα αυγά και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι που να κολλάει ελαφρώς τα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά παίρνω ένα-ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος μανταρινιου και κάνω μπαλάκια.
Τα βάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνω ακόμα μια ώρα να φουσκώσει !
Τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Μόλις βγουν τα αλείφω με το λιωμένο βούτυρο.
Η δόση βγάζει 15 μπριοσάκια!
Τα γέμισα με μαρουλάκι τυράκι γαλοπούλα!!
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά παίρνω ένα-ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος μανταρινιου και κάνω μπαλάκια.
Τα βάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνω ακόμα μια ώρα να φουσκώσει !
Τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Μόλις βγουν τα αλείφω με το λιωμένο βούτυρο.
Η δόση βγάζει 15 μπριοσάκια!
Τα γέμισα με μαρουλάκι τυράκι γαλοπούλα!!