Σύκο γλυκό του κουταλιού στο φούρνο



ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Απίστευτο !!
Συνταγή κληρονομιά, από την μαμά μου

Συνταγή:
40 σύκα μεγάλα, ώριμα (όχι, πολύ μαλακά)
(Ε, αν δεν είναι πολύ μεγάλα, τα σύκα. Θα πρέπει να γεμίσουν το μέγεθος του ταψί που σας δίνω τις διαστάσεις (30×42 εκ.)
1 κλ. ζάχαρη
300μλ.νερό (ένα ποτήρι)
1κ.γλ ξινό η χυμό λεμόνι

Εκτέλεση :
Κόβω το πάνω μέρος του σύκο πολύ λίγο, τα βάζω σένα ταψί (30×42εκ.)
Ρίχνω την ζάχαρη από πάνω, και τα αφήνω για ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα βάζω το νερό.
Προθερμασμένος ο φούρνος στους 200°,τα βάζω στην τελευταία κάτω θέση.
Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνω στους 180°.
Κάπου , κάπου τα γυρνάω με κουτάλι για να πάρουν και, από την άλλη πλευρά το όμορφο καραμελέ χρώμα.
Δοκιμή για το δέσιμο το σιρόπι σένα πιατάκι βάζετε λίγο.
Λίγο να κρυώσει και φαίνεται αν έχει δέσει.
Θα το καταλάβετε (και στο φούρνο) όταν αρχίζει να δένει το σιρόπι βγάζει σαν φουσκάλες στην επιφάνεια.)
Βάζω και το χυμό λεμόνι στο τέλος.
Βάζω το γλυκό στα βαζάκια.
Δεν τα αναποδογυρίζω, βράζω τα βαζάκια για 2 λεπτά, από την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό.


Δημιουργός συνταγής: Maia Kamenarova

  Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget