Μια συνταγή της κυρίας Alexandra Lessi για
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!Κορμός σοκολάτας με βύσσινο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι, χωρίζουμε 6 αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους βάζουμε 1 ποτήρι νερού ζάχαρη, βανίλια και 1 μπεικιν παουντερ.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα εναλλάξ 1 ποτήρι αλεύρι (Αν θέλουμε σοκολατενιο παντεσπάνι βάζουμε μισό ποτήρι κακάο και μισό ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο) με την μαρέγκα σιγά σιγά να μην ξεφουσκώνει. Βάζουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη για το παντεσπάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 4 -5 λεπτά.
Θέλει πολύ λίγο ψήσιμο.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο όπως είναι ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
Η γέμιση έχει απλή σαντιγί και έχω προσθέσει μια κουταλιά κακάο για χρώμα.
Γεμίζουμε το ρόλο με την κρέμα και γλυκό βύσσινο, κλείνουμε και κάνουμε μια επικάλυψη με 150 γρ κρέμα γάλακτος και 150γρ κουβερτούρα, τα οποία έχουμε λιώσει.