Μια συνταγή της κυρίας Χριστίνας Χαραλαμπίδου για ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κότσι στη γάστρα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρισμα ένα βράδυ πριν.
Μαρινάρισμα ένα βράδυ πριν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω 100 γρ. ελαιόλαδο, 1 λεμόνι, 3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι , πιπέρι και δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα,
Αλοίφω καλά το κρέας μου.
Την επόμενη μέρα προσθέτω στη γάστρα 6 καρότα, 2 κρεμμύδια ξερά, 3 πιπεριές, 1 κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, δυο κιλά πατάτες κομμένες και κλαδάκια δενδρολίβανο.
Ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200*C και προς το τέλος ανοίγω το καπάκι της γάστρας να ροδοκοκκινισει το κρέας.
Την επόμενη μέρα προσθέτω στη γάστρα 6 καρότα, 2 κρεμμύδια ξερά, 3 πιπεριές, 1 κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, δυο κιλά πατάτες κομμένες και κλαδάκια δενδρολίβανο.
Ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200*C και προς το τέλος ανοίγω το καπάκι της γάστρας να ροδοκοκκινισει το κρέας.