![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3Kkkj73a4qEs7bjJqXHRv1KZpWpmbB7jFcM_111fRJ5DqdgOcM-hxIntbeeZPqI5yErUQlYQZ97I8PXuA1f3FJ5Cdh2m5PrdTKsFahwm6ssP2lfhge-vT39v6zc6BFRgIf6Rf-8ntcPcG/w476-h640/mantarini_glyko_koytalioy.jpg)
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Να κερασω γλυκο μανταρινακι που εφτιαξα;;;
Παρτε κουταλι, πηρουνι, οτι θελετε...
Σας εκοψα κ ενα στη μεση να δειτε εχουν μελωσει μεχρι μεσα
Σας εκοψα κ ενα στη μεση να δειτε εχουν μελωσει μεχρι μεσα
Υλικά
1 1/2 κιλο μανταρινακια κλιμεντινες αγουρα χωρις κουκουτσι
1 1/2 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
Χυμο λεμονιου
1 1/2 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
Χυμο λεμονιου
Εκτέλεση
Τα βαζω σε νερο απο βραδις κ το πρωι τα βραζω 3 φορες συνολικα απο 10 λεπτα για να ξεπικρισουν.
Τη πρωτη φορα μετα το βρασιμο, μολις κρυωσουν τα τρυπαω με ενα καλαμακι απο σουβλακι ή μια οδοντογλυφιδα στο πανω μερος εκει που ηταν το κοτσανακι... προσεχτικα να μη διαπερασει το κατω μερος, για να μελωσει μεχρι μεσα.
Βραζω αλλες 2 φορες απο 10 λεπτα, σε μετρια φωτια παντα.
Μετα κανω το σιροπι.
Μετα κανω το σιροπι.
Βαζω τη ζαχαρη κ το νερο, βραζω 10 λεπτα κ μετα ριχνω τα μανταρινακια για 15 λεπτα περιπου.
Αφηνω κ την επομενη μερα τα ξαναβαζω στη φωτια κ ριχνω κ χυμο λεμονιου.
Ετοιμο... οι χρονοι βρασμου ειναι ενδεκτικοι εγω το δοκιμασα κ ηταν ηδη βρασμενο... γι αυτο δεν τα αφηνα πολυ μη μου λιωσουν.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala