ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Φτιάξατε πολλές συνταγές ... διαβάσατε ακόμα πιο πολλές ... μερικές τις προσπεράσατε ... άλλες τις κρατήσατε, καλό είναι να υπάρχουν ... σαν ΑΥΤΗ όμως δεν βρήκατε πουθενά !!!
Σας δίνω τη συνταγή για τα πιο νόστιμα, τριφτά, μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι που φάγατε ποτέ ... με την ελπίδα να τα φτιάξετε και να μην τα αλλάξετε ποτέ ξανά ...
Συνταγή:
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ποτήρι φ. χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 μπέικιν
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι γοχ
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 1/2 ποτήρια νερό
6 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού
Στους 180°C - 25 με 30 λεπτά - αέρα
Κρύα μελομακάρονα ζεστό σιρόπι
και ...
Μυστικό Νο 1 ... αν έχεις χρόνο άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το πλάσιμο, θα πετύχεις πιο αφράτα μελομακάρονα
Μυστικό Νο 2 ... όταν γίνει η ζύμη μια μπάλα σταμάτα το ζύμωμα, όσο πιο πολύ ζυμώνεις τόσο πιο πολύ "ξερνάει" το λάδι τόσο πιο σκληρά και ξερά θα γίνουν τα μελομακάρονα ... δεν το θέλουμε ...
Μυστικό Νο 3 ... βάζεις το μέλι στο σιρόπι αφού το αποσύρεις από τη φωτιά ίσα ίσα για να το διαλύσεις όχι να το βράσεις.
Φτιάξατε πολλές συνταγές ... διαβάσατε ακόμα πιο πολλές ... μερικές τις προσπεράσατε ... άλλες τις κρατήσατε, καλό είναι να υπάρχουν ... σαν ΑΥΤΗ όμως δεν βρήκατε πουθενά !!!
Σας δίνω τη συνταγή για τα πιο νόστιμα, τριφτά, μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι που φάγατε ποτέ ... με την ελπίδα να τα φτιάξετε και να μην τα αλλάξετε ποτέ ξανά ...
Συνταγή:
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ποτήρι φ. χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 μπέικιν
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι γοχ
Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 1/2 ποτήρια νερό
6 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού
Στους 180°C - 25 με 30 λεπτά - αέρα
Κρύα μελομακάρονα ζεστό σιρόπι
και ...
Μυστικό Νο 1 ... αν έχεις χρόνο άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το πλάσιμο, θα πετύχεις πιο αφράτα μελομακάρονα
Μυστικό Νο 2 ... όταν γίνει η ζύμη μια μπάλα σταμάτα το ζύμωμα, όσο πιο πολύ ζυμώνεις τόσο πιο πολύ "ξερνάει" το λάδι τόσο πιο σκληρά και ξερά θα γίνουν τα μελομακάρονα ... δεν το θέλουμε ...
Μυστικό Νο 3 ... βάζεις το μέλι στο σιρόπι αφού το αποσύρεις από τη φωτιά ίσα ίσα για να το διαλύσεις όχι να το βράσεις.
Credits:
Siarka Sofia