Μια συνταγή της κυρίας Στελλας Βουτσα για
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚαλαμαράκια γιαχνίΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω κρεμμύδι και σκόρδο σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε άλλο σκεύος βάζω τα καλαμάρια σκέτα και μόλις σωθεί το νερό σβήνω με κρασί άσπρο.
Στα κρεμμύδια προσθέτω μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μόλις μαλακώσουν τα ρίχνω στο σκεύος με καλαμάρια.
Προσθέτω πάστα σάλτσα, μπαχάρι, κόκκους πιπεριού και βραστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά ώσπου να γίνουν, να ψηθούν και να μελώσει η σάλτσα τους, αν χρειάζεστε πριν σβήσω προσθέτω ελαιόλαδο.