ΣΑΡΑΓΛΙ
Υλικά.
1 πακέτο φύλλα Βηρυτου 450.γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
Καρύδια αλεσμένα όχι πολύ.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Λίγο γαρύφαλλο.
Σιρόπι.
3 ποτήρια νερό.
2 ποτήρια ζάχαρη.
2 βανίλιες.
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη.
Λίγες σταγόνες λεμονιού.
1 ξυλάκι κανέλας.
Το βράζω 4 λεπτά.
Εκτέλεση.
Ανακάτεψα τα καρύδια με την φρυγανιά και την κανέλα σε ένα μπολ.
Άπλωσα ένα φύλλο το ράντισα με καλαμποκέλαιο τοποθέτησα άλλο ένα φύλλο το ράντισα και αυτό με καλαμποκέλαιο, πήρα μείγμα καρυδιού και πασπάλισα όλη την επιφάνεια των φύλλων, τοποθέτησα ένα ξύλινο πλάστη στη φαρδιά πλευρά των φύλλων τύλιξα σε ρόλο όχι πολύ σφιχτό και σούρωσα προς το κέντρο, την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω τα φύλλα.
Τα τοποθέτησα στο ταψάκι λάδωσα την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι, και έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Μόλις έβγαλα το σαραγλί από το φούρνο το σιρόπιασα με χλιαρό σιρόπι.
Το άφησα να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι το έβαλα στην πιατέλα έλιωσα μια κουβερτούρα γάλακτος με μια κουταλιά ελαιόλαδο και την έριξα από πάνω.
ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα