Πατατοπιτάκια γεμιστά με τυρί



ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Υλικά
3 πατάτες μέτριες βρασμένες
μισό φλυτζάνι αλεύρι
αλάτι 
πιπέρι 
μια τσιμπιά ζάχαρη
Τυρί τριμμένο γκούντα ή ρεγκατο.

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 30 λεπτά.
Χωρίζουμε σε 10 τεμ με λαδωμένα χέρια. 
Παίρνουμε ένα κομμάτι, το απλώνουμε στην παλάμη μας, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί, το κλείνουμε σαν μπάλιτσα και το πατάμε να απλώσει σαν πιτακι.
Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς φρυγανιά η αλεύρι έξτρα, δεν κολλάνε ούτε χαλάνε στο ψήσιμο.
Τα σερβίρουμε με κέτσαπ και Φιλαδέλφεια.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.



ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget