Μια συνταγή της κυρίας Effie Tsouras για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook Λάτρεις της πίτσας και της ιταλικής κουζίνας
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα
Έτοιμα και τα μπισκότα μας με σοκολάτα
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα
Έτοιμα και τα μπισκότα μας με σοκολάτα
250 γρ βούτυρο
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1.1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
4 αυγα
Ξύσμα λεμόνι
2 κ γλυκού Βανίλια υγρή
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει (περίπου)
Μαρμελάδα
έβαλα φράουλα και βερυκοκο
Σοκολάτα 500 γρ
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1.1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
4 αυγα
Ξύσμα λεμόνι
2 κ γλυκού Βανίλια υγρή
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει (περίπου)
Μαρμελάδα
έβαλα φράουλα και βερυκοκο
Σοκολάτα 500 γρ
Ανάβω τον φουρνο στους 180C
Βαζω το βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου),το λάδι, ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω καλά να αφρατεψουν.
Προσθέτω τα αυγά, ξύσμα, βανίλια τα χτυπώ για 2 λεπτά, μετά βάζω το μίγμα σε μπολ και βάζω λίγο-λίγο το αλεύρι
όσο πάρει, να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθω τα μπισκότα τα κόβω με φορμάκια (να είναι ίδιο μέγεθος να ταιριάξουν όταν τα κολλήσω με μαρμελάδα).
τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν τα ενώνω με μαρμελάδα.
Λιώνω μαύρη σοκολάτα και βουτώ πρώτα την μια άκρη όταν τελειώσουν όλα αρχίζω πάλι από την αρχή βουτώντας την άλλη άκρη στην σοκολάτα (έτσι δεν πασαλείφω τα χέρια μου, αφού στην πρώτη μεριά έχει γίνει σετ η σοκολάτα).
Έγιναν 66 διπλά μπισκότα.
Βαζω το βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου),το λάδι, ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω καλά να αφρατεψουν.
Προσθέτω τα αυγά, ξύσμα, βανίλια τα χτυπώ για 2 λεπτά, μετά βάζω το μίγμα σε μπολ και βάζω λίγο-λίγο το αλεύρι
όσο πάρει, να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθω τα μπισκότα τα κόβω με φορμάκια (να είναι ίδιο μέγεθος να ταιριάξουν όταν τα κολλήσω με μαρμελάδα).
τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν τα ενώνω με μαρμελάδα.
Λιώνω μαύρη σοκολάτα και βουτώ πρώτα την μια άκρη όταν τελειώσουν όλα αρχίζω πάλι από την αρχή βουτώντας την άλλη άκρη στην σοκολάτα (έτσι δεν πασαλείφω τα χέρια μου, αφού στην πρώτη μεριά έχει γίνει σετ η σοκολάτα).
Έγιναν 66 διπλά μπισκότα.
**Μια ωραία πινελιά είναι αμέσως μετά την σοκολάτα να βουτήξουμε την μια άκρη σε καρυδόψιχα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
**Με όση σοκολάτα περισσέψει φτιάχνω ανώμαλα σοκολατάκια. Προσθέτω μέσα στη σοκολάτα ξηρούς καρπούς, ανακατεύω και τοποθετώ σε λαδόκολλα με κουτάλι.