Τέλειος κορμός Ferrero Rocher



ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ FERRERO ROCHER ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τέλειος κορμός Ferrero Rocher

Γιατί μας αρέσει να κακο- μαθαίνουμε.....!!!!

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
3 σοκοφρετες ΙΟΝ με φουντούκι
400 ml γάλα πληρες
100 γρ βούτυρο
2 κ.σ όχι πολύ γεμάτες κακάο άγλυκο
2 κ.σ γεμάτες Μερέντα
130 γρ φουντούκι καβουρδισμενο και ψιλοκομμένο
1/2 σφηνάκι κονιακ

Για την γκαναζ
1 σοκολάτα κουβερτουρα 125 γρ
100 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.γ μέλι

Εκτελεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να κάψει και να λιώσει καλά , όχι όμως να βράσει.
Αποσυρω από τη η φωτιά και ανακατεύω καλά το κακάο και τη Μερέντα να λιωσει.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά προσθέτω και το κονιάκ .
Σε ένα μεγάλο μπολ σπαω με τα χερια μου τα μπισκότα.
Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά να απορροφηθεί όλο το γάλα από τα μπισκότα.
Προσθέτω τα σοκολατένια υγρά υλικά μου και ανακατεύω καλά.
Ψιλοκόβω τις σοκοφρετες με μαχαιράκι και τα φουντούκια στο μουλτι προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
(Κρατάω μια χούφτιτσα φουντούκια για να στολίσω τον κορμό.)
Τα προσθέτω και αυτά στο μίγμα.
Απλώνω το μίγμα σε μια μεμβράνη και φτιάχνω έναν κορμό.
Βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για τη γκαναζ
Σε ένα κατσαρολάκι μικρό βάζω το γάλα να κάψει , αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το μέλι και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία αρκετά.
Απλωνω την γκαναζ επάνω στον κορμό μου και πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο φουντούκι που κράτησα.
Διατηρώ στο ψυγείο.