GINGERBREAD COOKIES
Δεν είναι εύκολα έκανα μια ολόκληρη μέρα να τα φτιάξω, αλλά αν θέλετε να μοσχοβολάει το σπίτι σας και να δημιουργήσετε τολμήσετε το!
Υλικά
900 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ σ κανέλα
1/2 κ γ μπεικιν
1 κ σ γαρύφαλλο
1 κγ σόδα
2 κ σ τζίντζερ σκόνη
1 κγ πιπέρι
1 κγ αλάτι
225 γρ βούτυρο
200 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
300 γρ μέλι
Royal icing
2 ασπράδια αυγών παστεριωμένα από το ψυγείο των σ μάρκετ
480 άχνη
35 γρ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης
2 κ σ κανέλα
1/2 κ γ μπεικιν
1 κ σ γαρύφαλλο
1 κγ σόδα
2 κ σ τζίντζερ σκόνη
1 κγ πιπέρι
1 κγ αλάτι
225 γρ βούτυρο
200 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
300 γρ μέλι
Royal icing
2 ασπράδια αυγών παστεριωμένα από το ψυγείο των σ μάρκετ
480 άχνη
35 γρ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στο τέλος το μέλι.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στο τέλος το μέλι.
Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και τη βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και τη βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα.
Ψήνουμε 12 λεπτά, στους 180 αντιστάσεις
Κρυώνουν και τα διακοσμούμε με το γλάσο αν θέλουμε προσθέτουμε και χρώματα.
Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Κρυώνουν και τα διακοσμούμε με το γλάσο αν θέλουμε προσθέτουμε και χρώματα.
Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης