Μπισκοτάκια βουτύρου με icing και εφέ τζαμιού



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ICING ΚΑΙ ΕΦΕ ΤΖΑΜΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μπισκοτάκια βουτύρου με icing και εφέ τζαμιού

Υλικά για μπισκότα
1 πλάκα βουτύρου, εγώ βάζω βιταμ με βούτυρο
1 αυγό
115γρ.ζαχαρη άχνη
10γρ.μπεικιν, βανίλια
400γρ.περιπου αλεύρι γοχ(να γίνει μια ζύμη αφρατη,ας κολλάει λίγο στα χέρια

Υλικα για το icing
250γρ. Άχνη,
1 ασπράδι αυγού,
λίγο λεμόνι,
βανίλιες

Υλικά για το εφέ τζαμιού
Καραμέλες ότι χρώματα θέλετε (εγώ βάζω ομαμι βουτύρου)

Κουλουράκια:
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας
Τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμενο φούρνο για 10λεπτα στους 180
Τρίβουμε την καραμέλα στο μουλτι και την βάζουμε στα μεσαία κενά του μπισκότου, βάζουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα στον φούρνο(όταν βγάλουμε τα μπισκότα τα αφήνουμε λίγο να παγώσει η καραμέλα
Βαζουμε το μιξερ και χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαζί με το λεμόνι, στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό για να αραιώσει το μίγμα μας, βάζουμε μέσα σε κορνεδακι και στολίζουμε, αφήνουμε όλο το βράδυ να στεγνώσουν καλα.