Ανάποδη μηλόπιτα (Tarte tatin)



Μια συνταγή για Tzela Antonopoulou για ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ (TARTE TATIN) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ανάποδη μηλόπιτα (Tarte tatin)

Τέλεια.............σαν σιροπιαστη.........ζουμερη και απολαυστική....!!!!

Υλικά
(για ένα ταψί νούμερο 32)

Για το ταψί
250 γρ βούτυρο αγελάδος lurpak
3/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 φλ. του τσαγιου μέλι
5 μέτρια ώριμα αλλά σφιχτά μηλα
χωρίς χτυπήματα
1 κ.σ κόφτη κανέλα
Μία χούφτα αμύγδαλο φίλε ή ψιλοκομμένο (όχι σκόνη)

Για το κέικ
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη όχι πολύ γεμάτο
1 βανίλια
χυμό απο 1 πορτοκαλι και λίγο ξύσμα
1 σφηνάκι κονιάκ
Μία πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ baking powder
1 ποτήρι του νερού αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι 32cm κόβω σε κύβους το βούτυρο προσθέτω τη ζάχαρη και την κανέλα και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη καλα(ανακατευω μια δύο φορές να λιώσει η ζάχαρη)
Βγάζω από το φούρνο μου και το αφήνω στην άκρη.
Καθαρίζω τα μήλα και αφαιρώ με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια στο κέντρο.
( Προσωπικά προτιμώ τα μήλα ποικιλίας Fuji γιατί είναι πιο αρωματικά)
Κόβω σε ροδέλες ή σε φετούλες μέτριου πάχους και απλώνω μέσα στο ταψάκι στριμωχτά και νοικοκυρεμένα ώστε να χωρέσουν όλες οι φετούλες.
Προσθέτω το μέλι και πασπαλίζω παντού με τα αμύγδαλα.
Βάζω πάλι πίσω στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσω το κέικ μου.
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα αυγά τη ζάχαρη το αλάτι τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκάλι να χτυπηθούν όλα μαζί σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Χαμηλώνω λίγο την ταχύτητα και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Ενσωματώνω στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σταματώ το χτύπημα χωρίς να ταλαιπωρήσω τη ζύμη.
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο με τα μήλα και απλώνω τη ζύμη του κέικ.
Απλωνω το κέικ παντού και βάζω στο φούρνο τη μηλόπιτα να ψηθει για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζω από το φούρνο αφήνω να σταθεί 1 λεπτό και γυρίζω κατευθείαν σε πιατέλα!!!