Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Κοτόπουλο με βούτυρο
Κοτόπουλο με βούτυρο
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο με πέτσα χωρίς κόκαλο
¾ φλ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες)
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι.
¾ φλ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες)
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Χωρίζετε το βούτυρο σε 8 περίπου ίσα κομμάτια .
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι, το όποιο μπαίνει στο φούρνο.
Βάζετε μέσα 2 κομμάτια από το βούτυρο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το περνάτε ελαφρά και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο βάζετε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και τα σκόρδα.
Το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε στο τηγάνι άλλα 2 κομμάτια βούτυρο.
Αφήστε άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε άλλο ένα κομμάτι βούτυρο και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Το επιστρέφετε πίσω στη φωτιά, το γυρίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφήνετε άλλα 5 λεπτά.
Σφίγγετε από πάνω μισό λεμόνι, κόβετε τα υπόλοιπα σε φέτες και σερβίρετε.
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι, το όποιο μπαίνει στο φούρνο.
Βάζετε μέσα 2 κομμάτια από το βούτυρο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το περνάτε ελαφρά και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο βάζετε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και τα σκόρδα.
Το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε στο τηγάνι άλλα 2 κομμάτια βούτυρο.
Αφήστε άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε άλλο ένα κομμάτι βούτυρο και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Το επιστρέφετε πίσω στη φωτιά, το γυρίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφήνετε άλλα 5 λεπτά.
Σφίγγετε από πάνω μισό λεμόνι, κόβετε τα υπόλοιπα σε φέτες και σερβίρετε.