Σπανακοτυρόπιτα

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Υλικά

Για το φύλλο
  • 500 γραμμ. αλεύρι γοχ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξύδι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 200 ml νερό
  • ελαιόλαδο για άλειμμα

Για τη γέμιση
  • Σπανάκι
  • Πράσο
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • Φέτα
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι.
  2. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση τη μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.
  4. Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί μας.
  5. Στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  6. Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε τα άλλα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  7. Χαράζουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα .

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget