ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για το φύλλο
- 500 γραμμ. αλεύρι γοχ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξύδι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 200 ml νερό
- ελαιόλαδο για άλειμμα
Για τη γέμιση
- Σπανάκι
- Πράσο
- Κρεμμύδι ξερό
- Κρεμμύδι φρέσκο
- Φέτα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι.
- Όταν είναι έτοιμη η γέμιση τη μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί μας.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε τα άλλα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα .
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!