Μεσολογγίτικο λαδορεβανί

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟ ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟ ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ


Το... "Ριβανί" μας...
Αυτό το απλό γλυκάκι είναι παρών σε όλες τις μεγάλες νηστείες! 
Αυτή την περίοδο τα φτιάχνουμε, μαζί με τον Χαλβά και τα Κατημέρια, για να τιμήσουμε το πρώτο φρέσκο λαδάκι!


Υλικά

  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι - λεμόνι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού, σχεδόν ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τα σιμιγδάλια με το αλεύρι.
  3. Μόλις βράσουν τα υλικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε βροχηδόν τα σιμιγδάλια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλά από την κουτάλα, δηλαδή σε 3 - 4 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί Νο36.
  5. Το στρώνουμε όμορφα, κόβουμε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου και τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι.
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα, στους 220 βαθμούς περίπου, να ροδίσει.
  7. Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟ ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ

Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget