ΓΛΥΚΑ Ή ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Εύκολη συνταγή, σταθερή αξία χρόνων!!
ΥΛΙΚΑ
ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΕΤΕ ΟΛΑ ΓΛΥΚΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΑΚΟΜΗ ΖΆΧΑΡΗ
τα υλικά που σας δίνω είναι για μια ζύμη ουδέτερη που μπορείτε να βάλετε γλυκιά αλλά και αλμυρή γέμιση.
1 αυγό μέγεθος κανονικό
1 ασπράδι
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φάκελο ξηρή μαγιά η 30 γρ. νωπή
100 γρ. βούτυρο για επάνω από τα κρουασανάκια
Επικάλυψη:
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα η νερό
Γέμιση
Μερέντα
σοκολάτα
τυριά
ζαμπόν
ότι σάς αρέσει
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου σέ προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 λεπτά με 20 ανάλογα τον φούρνο σας.
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Εύκολη συνταγή, σταθερή αξία χρόνων!!
ΥΛΙΚΑ
ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΕΤΕ ΟΛΑ ΓΛΥΚΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΑΚΟΜΗ ΖΆΧΑΡΗ
τα υλικά που σας δίνω είναι για μια ζύμη ουδέτερη που μπορείτε να βάλετε γλυκιά αλλά και αλμυρή γέμιση.
1 αυγό μέγεθος κανονικό
1 ασπράδι
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φάκελο ξηρή μαγιά η 30 γρ. νωπή
100 γρ. βούτυρο για επάνω από τα κρουασανάκια
Επικάλυψη:
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα η νερό
Γέμιση
Μερέντα
σοκολάτα
τυριά
ζαμπόν
ότι σάς αρέσει
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου σέ προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 λεπτά με 20 ανάλογα τον φούρνο σας.
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Credits: